Aurinkopaneelit - usein kysytyt kysymykset | Valomania

Ilmainen toimitus alkaen 99 €

60 päivän palautusoikeus

Asiantuntijan neuvoja

+358 (09) 42722263

Aurinkopaneelit - usein kysytyt kysymykset

Riikka

Lukuaika 3 min
Puutarha ja autotalli

Tässä on kymmenen kysymystä ja vastausta aurinkopaneeleista. Selkeästi ja yksinkertaisesti.

Vihreää energiaa käsittelevässä sarjassamme olemme äskettäin puhuneet aurinkopaneeleista. Selitimme, että vihreä energia ei kirjaimellisesti ole rakettitiedettä. Sinulla on varmasti muitakin kysymyksiä, joihin voimme nyt antaa vastauksen. Aloitetaan.


1)    Mikä on aurinkopaneelin ostohinta?

Yhden aurinkopaneelin hinta verkkokaupassamme on noin 300€.

2)    Kuinka monta paneelia minun pitäisi ostaa?

Koska yhden aurinkopaneelin suorituskyky on kasvanut viime vuosina, myös kotiisi ostettavien paneelien määrä on vähentynyt. Yleensä neljä aurinkopaneelia riittää, jotta voisit perustaa oman voimalan kotiisi.

3)    Minkä kokoinen aurinkopaneeli on?

Aurinkopaneelin tyypillinen koko on hieman yli metri pituussuunnassa ja alle kaksi metriä leveyssuunnassa. Nämä tiedot voivat myös auttaa sinua päättämään, kuinka monta paneelia katollesi (tai mihin tahansa muualle) voit ostaa.

4)    Mihin paneelit sijoitetaan?  

Talosi katto on sopivin paikka auringonvalon takia. Suunta etelään on ihanteellinen, mutta sopivia suuntia ovat myös kaakko ja lounas. Katon kaltevuuden tulisi olla aurinkopaneelien parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi 25 ja 38 asteen välillä.

5)    Millä kaudella paneelit ovat tehokkaimpia?

Ei ole yllättävää, että paneelit keräävät eniten aurinkoenergiaa heinäkuussa, jota seuraavat muut lämpimät kuukaudet - toukokuu, kesäkuu ja elokuu. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, että paneelit eivät tuota energiaa ollenkaan talvella. Heikoimmat kuukaudet ovat marraskuu, joulukuu ja tammikuu.

6)    Mikä FVE-akku minun pitäisi hankkia aurinkopaneeliin?

Voit ostaa minkä tahansa akun aurinkopaneeliin. Mutta sinun on muistettava, että sen on oltava yhteensopiva invertterin kanssa. Et löydä tällä hetkellä akkua verkkokaupastamme, mutta muualta verkosta löydät niitä suuren määrän.

7)    Minkä takuun saan Valomanian kanssa?

Valomanian aurinkopaneelien takuu on todella antelias. Itse tuotteella on aina 12 vuoden takuu. Valmistaja itse takaa aurinkopaneelin suorituskyvyn neljännesvuosisadan ajan, mikä tarkoittaa 25 vuotta.

8)    Mikä on paneelien käyttöikä?

Olemme jo vastanneet osittain edellisen kysymyksen kysymykseen. Valmistajan takaama suorituskyky on 25 vuotta. Kuitenkin paneelien normaali kestoikä on 30 vuotta tai enemmän.

9)    Voinko  myydä tuottamaani aurinkoenergiaa?

Kyllä, voit myydä tuottamasi aurinkoenergian ylijäämän. Sinun tarvitsee vain valita sopiva ja luotettava toimittaja, joka tarjoaa sinulle oikeudenmukaiset ehdot.

10) Voinko saada tukea aurinkopaneeleihin?

Voit. Ja jopa 40% asennus- ja huoltokuluista. Voit lukea lisää tuesta artikkelistamme.


Onko sinulla vielä kysymyksiä aurinkopaneeleista? Olemme iloisia, jos kirjoitat ne muistiin ja lähetät meille.



Autor článku:

Riikka Asiakaspalveluasiantuntija

Riikka ei ole vain asiakaspalveluasiantuntija, hän on myös LED-valaistuksen fani. Artikkeleissaan hän neuvoo sinua säästämään sähkökustannuksissa ja valitsemaan polttimon oikein. Lisäksi hän tarjoaa monia ideoita talon tai puutarhan valaisemiseksi.